N.A.Č. pirmais posms 01.05.2013 s/k 333

Durka Racing,
24-04-2013

Ir pienācis jau kārtējais pavasaris, pēc kārtas jau astotais, kad biedrība „Durka Racing” organizē ielas motociklu sacensības. Pēdējos gados mēs, Durka Racing, to saucam par čempionātu, Nacionālo Amatieru Čempionātu jeb NAČ. Kā jau pierasts, pirmās sezonas sacensības ir tradicionālā un visiem jau zināmā datumā, 1. Maijā. Diena, kad valstī ir brīvdiena un cilvēkiem ir svētki, alkas pēc svaigā pavasara gaisa un vēlme pēc saules stariem. Papildus šīm vēlmēm, Durka Racing vēlas iezīmēt šo datumu ar pirmajām motociklu motora dziesmām un patīkamo, sadegušā benzīna smaržu. Motosportā tieši šis datums ir atzīme, kad sākas jauna sezona ar jauniem piedzīvojumiem.

Ir vēl viens apstāklis, kas ir kļuvis par tradīciju un pamata vērtību. Tā ir vieta, kur notiek pirmās sezonas sacensības, sporta komplekss 333 vai kā tautā iegājies, „Trīnieki”. Trase ir uzbūvēta divus gadus pirms Durka Racing uzsāka savas gaitas moto sacensību organizēšanā, bet tik un tā var teikt, ka Durka un „Trīnieki” ir nešķiramas vērtības. Viens otru papildina un palīdz virzīties uz nostādīto mērķi.

2013. gada NAČ pirmais posms iesāksies ar tradicionālo un daudzu skatītāju gaidīto Retro Moto braucienu. Vīri piekūpinās trasi ar saviem nopucētajiem un līdz pilnībai saķīlētajiem veclaicīgajiem močiem un mopēdiem. Varēsim apskatīt padomijas, kā arī pasaules veikumu motoindustrijā no pagājušā gadsimta. Saostīties divtaktu dzinēja zilo dūmu smaržu un dzirdēt daudziem tik patīkamās un atmiņas raisošās motora skaņas. Brauciena noslēgumā visi interesenti varēs aplūkot klātienē katru no braucamrīkiem.

Kā „vecie drapaki” nobrauks, tā uzreiz trasē dosies galvenie šī pasākuma varoņi, motosportisti. No sākuma Tautas klase, kurā brauc visdažādākie motocikli ar dažādiem motora tilpumiem, jaudām un vairāk vai mazāk pieredzējuši braucēji. Pēc tam meistaru klase, kurā jau brauc sevi pierādījuši braucēji ar daudz vairāk motosportam sagatavotu tehniku. Starplaikā starp pirmo un otro sportistu braucienu notiks divi izklaides braucieni. Nevienā brīdī netiek apgalvots, ka šajos divos braucienos nebūs cīņas un azarta. Viss tas būs, tikai uz strīpas stāsies motocikli, kurus mēs esam pieraduši redzēt citos apstākļos un galīgi ne sportam būvētus. Pirmais brauciens, lielie, skaļie un varenie čoperi. Šogad čoperi parādīsies trijos, no pieciem sezonas posmiem. Hroms žilbinās acis un izpūtēji, kāpšļi, dugas metīs dzirksteles, līkumos strīķējoties gar asfaltu. Pēc ar uzšuvēm pārklāto ādas apģērbos ietērpto vīru brauciena, starta vietas ieņems Streetfighters.lv brauciena dalībnieki. Streetfighters.lv ir moto entuziastu apvienība, kas piedāvā ikvienam, kurš ir kādreiz sapņojis izbaudīt trases šarmu un dažādu, tikai viņam zināmu, iemeslu pēc nav nostājies uz starta līnijas, izbaudīt sacensību garu un iegūt fantastiskās izjūtas un adrenalīna devu, kuru dod brauciens sacensībās. Brauciena starts arī ir paredzēts netradicionāls, ar mazu ievada uzdevumu un noslāpētu motociklu. Sacensības notiks ar nedaudz citādākiem noteikumiem, starta vieta tiks izlozēta un balvu iegūs katrs brauciena dalībnieks. Sīkāku informāciju par šo braucienu varat izlasīt apmeklējot www.streetfighters.lv

Noslēgumā notiks abi sportistu braucieni, kuros tad arī noskaidrosies sacensību uzvarētāji Tautas un Meistaru klasēs. Tad jau apbalvošana, šampanietis, balvas, uzrunas un ovācijas.

Dienas noslēgumā varēsiet noskatīties Supermoto Latvijas Čempionāta braucienus. Puikas strīķēs asfaltu un sacels grants putekļus, leks pāri tramplīniem un plakaniski liks līkumos savus braucamos.

Gaidām visus moto entuziastus, atbalstītājus un tos, kuriem kaut cik asinīs ir benzīns uz sezonas sākuma svētkiem. Apsolām, ka diena būs interesanta un spraigu izjūtu pavadīta.

Ar cieņu,
Durka racing